Sång, musik och föredrag om sjömansvisor

Söndag 26 januari kl 18 framträder Henrik Arnstad på restaurangen och skeppshandeln Skroten (Stockholm) och berättar om svenska sjömansvisor, vilka även kommer att illustreras via banjolele och sång.

Utgångspunkt är studien ”Möten i monsunen: Sjömansvisor, svenskhet och globaliserade hav 1918–1949” (Stockholms universitet):

I denna uppsats föreslår jag att framgångsåren för den svenska sjömansvisan perioden 1918– 1949 har någonting relevant att säga om konstruktionen av svenskhet under dessa år under 1900- talet, efter första världskriget.

Kända namn som Lasse Dahlquist, Harry Brandelius, Åke Grönberg, Carl Jularbo, Gunde Johansson, Johnny Bode, Gösta Jonsson, Karin Juel, Elisabeth ”Bullan” Weijden och Jussi Björling kommer att dyka upp i samtalet. Och möjligen även i framförda sånger (möjlighet till allsång finnes).

Hjärtligt välkommen!