Teaterföreställning — och föredrag om demokrati!

Onsdag 9 maj kl 19 kan du se teaterföreställningen ”Torget” på teater Unga Klara i Stockholm. Föreställningen följs av ett föredrag om demokrati, med Henrik Arnstad.

Torget är en pjäs av poeten Athena Farrokhzad:

Torget betraktas som demokratins urscen, en plats där medborgarna samlas för att gemensamt fatta politiska beslut. Men vem har egentligen tillträde dit? Vem räknas som medborgare? Vem plockar upp skräpet när mötet är över? Och vad händer om de egentliga besluten fattas någon annanstans? Torget är en pjäs i collageform om demokrati.

Föredraget har rubriken ”Demokrati, så funkar det – egentligen!”::

Demokratin monteras ner världen över och de auktoritära idéerna växer i styrka, inte minst i Sverige. Demokratin har blivit sårbar, särskilt eftersom vi glömt bort vad demokrati egentligen är. Historikern Henrik Arnstad har studerat den moderna internationella demokratiforskningen i sex år utifrån sin kommande bok ”Hatade demokrati: de inkluderande rörelsernas ideologi och historia”. Hur fungerar demokrati, som politisk ideologi? Vad är egentligen demokrati? Hur har demokratisering arbetat, sedan forntiden och framåt? Hur arbetar antidemokratiska ideologier, som exempelvis rasism och kvinnohat? Varför är demokrati ett omtyckt ord, men avskytt i praktiken? Hur kan demokratin göra come-back, valåret 2018?

Mer information och biljetter via FB-eventet eller via biljettforum.