Fascismen då och nu: Förintelsens minnesdag i Oskarshamn

Inför Förintelsens minnesdag håller Henrik Arnstad föredrag i Oskarshamn, torsdag 26 januari kl. 18:00. Rubriken är ”Fascismen då och nu”.

Plats är Folkets park i Oskarshamn, Döderhultsvägen 26-28. Tidigare angiven lokal (Oscarsgymnasiet) är ändrad! Arrangör är ABF Östra Småland Öland:

Vad innebär facism? I denna föreläsning reder vi ut begrepper fascism och går igenom historien fram till nu. Fascismen och populismen växer i världen i likheten mot facismen och nazismens frammarch på 1930-talet. Henrik Arnstad, journalist och författare kommer och föreläser kring likheterna och skillnaderna om de nationalistska partierna då mot de popoulistiska och nationalistiska partier som vi ser växa idag.

Läs mer på föredragets Facebook-sida!