Antirasistiska filmdagar i Malmö: Föredrag om fascismen

furernselit2litenTisdag 18 november kl 12:30-15:30 framträder jag på Antirasistiska filmdagar i Malmö med ett föredrag,i anslutning till visningen av filmen ”Führerns Elit”. Plats är Biograf Spegeln, Stortorget 29, Malmö:

Berlin 1942, Hitlerregimen är på toppen av sin politiska och militära makt. På Napola, nazisternas skola för den framtida eliten, är det styrka, hänsynslöshet och total hängivenhet för nazismens ideal som är ledstjärnan. Arbetargrabben Friedrich som antas för sin skicklighet i boxningsringen och för sitt ariska utseende ställs mellan valet att vara sann mot sig själv, eller göra karriär på bekostnad av sin medmänsklighet.

Seminarium med Henrik Arnstad, författare till boken Älskade fascism, kommer att med utgångspunkt i filmen, berätta mer för oss om nazismen och de svartbruna rörelsernas ideologi och historia. Vilka kopplingar och likheter finns mellan Nationalsocialismen och moderna rörelser inom ultranationalismen i Europa? Henrik Arnstad är journalist och författare till bl. a. boken Älskade fascism: De svartbruna rörelsernas ideologi och historia.

Läs mer och boka plats på arrangörens webbplats!