Höstens teaterhändelse i Stockholm: Sånger för Norden!

premiar_top2En av den svenska teaterkonstens mest intressanta namn, regissören och manusförfattaren Nils Poletti, har i november premiär på föreställningen ”Sånger för Norden”, som lovar att bli höstens stora scenhändelse i Stockholm.

Premiär sker på Tur-teatern i Kärrtorp, en förort som blev riksnyhet i samband med nazistattacken förra året:

Sånger för Norden är en antifascistisk kabaré förklädd till motsatsen. Ett ångestskrik, ett skratt och en varning. Berättelsen tar avstamp i attacken mot den antirasistiska manifestationen i Kärrtorp 2013 och hur en banan kan spränga ett enkelspårigt tankemönster. Föreställningen vill genom svart humor blottlägga, väcka empati, terapeutiskt rena och störa publiken till att se saker ur ett tredje perspektiv.

SangerForNordenJag kommer att delta torsdag 6 november samt torsdag 11 december. Dessa bägge kvällar kombineras föreställningen ”Sånger för Norden” med diskussionskväll:

17.45-18.40 Älskade fascism
Henrik Arnstad föreläser om de svartbruna rörelserna ideologi
och historia 1919-2014.
19.00-20.45 Sånger för Norden
21.00-21.30 Älskade fascism – samtal
Samtal och frågor med Henrik Arnstad och Nils Poletti.

Du hittar mer information om dessa kvällar och andra särskilda händelser kring föreställningen på turteatern.se. Där kan du även införskaffa biljetter.

_UJW8670-Carolus_Rex_press_960x0.jpgNils Poletti gjorde i somras succé med den bejublade Dramaten-föreställningen Carolus Rex, om Karl XII. Själv upptäckte jag hans geniala scenkonst vid uppsättningen av Joakim Pirinen-pjäsen Den svenska apans 100 röda drömmar.

Vi ses i Kärrtorp!