Tolerans: 29 röster mot rasism

IMG_2950Henrik Arnstad deltar med artikeln ”Fascister är inga dumskallar” i den nya ntologin Tolerans: 29 röster mot rasism som utkommit på Hydra förlag. Jag skriver i min text:

Extremism föder ännu värre extremism. Det har vi sett tidigare i Sverige, då den parlamentariska rasismen hos Ny Demokrati under tidigt 1990-tal gödde den rasistiska mordiskheten hos ”Lasermannen” (John Ausonius), som skötelva Pereoner 1991-1992.1 Norge var Anders Behring Breivik mångårig och aktiv medlem i rasistiska Fremskrittspartiet innan massmordet 2011. Detta ”mordiska raseri” {murderous frenzy), för att citera fascismforskaren Robert Paxton, återfanns hos SD exempelvis i järnrören.

I artikeln visar jag på sambandet mellan den svenska neofascismen (Sverigedemokraterna) och den svenska nazismen:

SD utgör källan till Sveriges rasistiska och fascistiska radikalisering och är därmed nazismens rekryteringsbas. Samtidigt drar SD nytta av den skrämsel som nazismen sätter i det demokratiska samhället och som i realiteten innebär att demokratin i Sverige redan börjat monteras ner, då tystnaden breder ut sig bland journalister, forskare och tjänstemän som helt enkelt inte orkar arbeta längre, på grund av ständiga hot. Fascismens ytterst välorganiserade och intelligent komponerade näthat (fascister är inga dumskallar) arbetar tillsammans med det nazistiska våldet för att skapa en atmosfär som gynnar SD.

Köp denna angelägna antologi via exempelvis Bokus.