Stadsvandring: Den svenska utrikespolitiken under andra världskriget och midsommarkrisen 1941

”FYRA DAGAR SOM SKAKADE SVERIGE: Den svenska utrikespolitiken under andra va?rldskriget och Midsommarkrisen 22-26 juni 1941.”Det är den spännande rubriken på vår nästa kulturella trappvandring!När? söndagen den 2 augusti, samling kl 11.Var? Blasieholmstorg 8, Stockholm.Trappvandringen tar ca en timme, innehåller minst 100 trappsteg, är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs. Vår guide är Henrik Arnstad, vetenskapsjournalist och historiker:”Den 22 juni 1941 gick Nazityskland och dess allierade Finland till anfall mot Sovjetunionen. Det enorma "fo?rintelsekriget mot judebolsjevismen" inleddes, ett krig vars grymhet saknar motstycke i ma?nsklighetens historia. Omedelbart riktade Tyskland-Finland milita?ra krav pa? Sverige som innebar uppenbara neutralitetsbrott. Resultatet blev en av de livsfarligaste politiska kriser Sverige utsatts fo?r. Under fyra dagar 22-26 juni 1941 skakades Sverige under den s.k "Midsommarkrisen". Vi fo?ljer krisen i dess fotspa?r i Stockholm!”Vandringen utgår från Henrik Arnstads bok ”Spelaren Christian Günter: Sveriges utrikespolitik under andra världskriget”.Välkomna! ?

Publicerat av 08fri.Masters Fredag 24 juli 2020

Det kallas Trappvandring och är en ny institution för stadsvandringar i Stockholm. Söndag 2 augusti kl 15:00 samlas vi vid Blasieholmstorg 8, det så kallade Utrikesministerhotellet:

FYRA DAGAR SOM SKAKADE SVERIGE:
Den svenska utrikespolitiken under andra världskriget och Midsommarkrisen 22-26 juni 1941.

När? söndagen den 2 augusti, samling kl 11.
Var? Blasieholmstorg 8, Stockholm.

Trappvandringen tar cirka en timme, är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs. 

Den 22 juni 1941 gick Nazityskland och dess allierade Finland till anfall mot Sovjetunionen. Det enorma ”förintelsekriget mot judebolsjevismen” inleddes, ett krig vars grymhet saknar motstycke i mänsklighetens historia. Omedelbart riktade Tyskland-Finland militära krav på Sverige som innebar uppenbara neutralitetsbrott. Resultatet blev en av de livsfarligaste politiska kriser Sverige utsatts för. Under fyra dagar 22-26 juni 1941 skakades Sverige under den s.k ”Midsommarkrisen”. Vi följer krisen i dess fotspår i Stockholm!

Vandringen utgår från Henrik Arnstads bok ”Spelaren Christian Günter: Sveriges utrikespolitik under andra världskriget”.