Intervju med Peter Fröberg Idling

Henrik Arnstad intervjuar författaren Peter Fröberg Idling i Dagens Nyheters kulturbilaga, med anledning av dennes romandebut ”Sång till den storm som ska komma”. Boken handlar om Kambodja 1955 och om den historiske person som senare skulle bli folkmördaren Pol Pot:

Scenen är huvudstaden Phnom Penh sensommaren 1955. Chic urban intelligentia, i skarp kontrast till fattig landsbygd. Svala samtal om politik, strategi och framtid. Mord och korruption och cigarretter. Kambodja är nyligen självständigt – om några veckor det första fria parlamentsvalet efter fransmännens uttåg. Sar har studerat i Paris och ”dricker kaffe med färsk mjölk. Den osofistikerade sötmjölken på burk har ni sedan länge vant er av med. Ni är folkets män, men med kaffevanor från Paris.”

Du hittar intervjun på http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/pol-pot–fran-dubbelspel-till-folkmord.