Intervju om långbågar, genus och engelsk nationalism

TT intervjuar Henrik Arnstad om masteruppsatsen The Amazon Archers of England: Longbows, gender and English nationalism 1780–1845. Intervjun publiceras i flera tidningar, bland annat Svenska Dagbladet (bilden):

Vid 1700-talets slut fick engelsmännen en ny favorithobby – att skjuta pilbåge. Intresset för det medeltida arvet sköt i höjden och den gryende folkrörelsen inkluderade även kvinnor. Författaren Henrik Arnstad är aktuell med skriften ”The Amazon archers of England”, där han tittar närmare på hur den engelska långbågen blev en nationalistisk symbol.

Läs hela intervjun på svd.se, med flera. Nedan bild från Värmlands Folkblad (tack till Ingrid Lendrup för bilden), samt hist.inst. på SU:s facebook-sida. Här hittar du kandidatuppsatsen på DIVA (fulltext, PDF).