Historiepodden ”En svensk tiger” om demokratins ideologi och historia

Den modernhistoriska podden ”En svensk tiger” diskuterar demokrati! Den svenska demokratin fyller 100 år och Henrik Arnstad utkommer, efter sex års arbete, med bokverket Hatade demokrati: de inkluderande rörelsernas ideologi och historia.

Författaren Ola Larsmo arbetar återkommande med demokratifrågor och leder samtalet med Henrik.

Vad är egentligen demokrati? Vilken är demokratins innersta ideologiska kärna, bortom dess yttre manifestationer? Hur har den moderna demokratin konstruerats, under de amerikanska och franska revolutionerna? Hur såg demokratidebatten ut under 1800-talet? Hur uppstod dagens demokratier? Hur kan demokratin försvaras?

Lyssna på hela samtalet via podcastens hemsida hos Acast, prenumerera via Itunes eller prenumerera på RSS-strömmen.

Ljudtekniker Per Juhlin. Tack till Beppo för sponsring med studio!