”Varifrån kommer all denna ondska?” Föredrag med anledning av Förintelsens minnesdag.

Tisdag 23 januari kl 18-20 föreläser Henrik Arnstad på stadsbiblioteket (hörsalen) i Linköping (Östgötagatan 5), med anledning av Förintelsens minnesdag:

”Varifrån kommer all denna ondska?”
Vägen mot Förintelsen 1919-1941

Efterkrigstidens bärande ideologi var antinazismen. Från höger till vänster, öster till väster och norr till syd vara vi alla överens om en enda sak; vi var alla antinazister. Men idag har denna hegemoni upphört och nazismen anses återigen vara en legitim tanke om samhället. Historiker diskuterar om vi lever i ett ”år noll”, då en ny tid har sin gryning. Ungefär som 1919 då processer inleddes som 1941-1945 resulterade i Förintelsen av Europas judar.

Historikern och författaren Henrik Arnstad föreläser utifrån nutida forskning om fascism, ultranationalism och rasism. Men också om kämpande demokrati, optimismens ideologi och människans inneboende godhet.

Hjärtligt välkommen!

Bilden föreställer tyska judiska män på väg att deporteras till koncentrationsläger, 1938.